Treść HTML
 
Maksymalizuj
Minimalizuj

Wyszukiwanie w bazie wiedzy

 
Bioinfo Det
 
Maksymalizuj
Minimalizuj
Przetwórstwo przemysłowe - Produkcja artykułów spożywczych - Produkcja artykułów mącznych
Przedsiębiorstwo produkcyjno-handlowe produkujące mrożone wyroby mączne (pierogi, makarony)
Pracownik hali
Przykład - nr 1

Informacja na temat zakładu

Przedsiębiorstwo produkcyjno-handlowe produkujące mrożone wyroby mączne (pierogi, makarony)

Opis prac wykonywanych na wybranym stanowisku pracy

Obsługa tunelu chłodniczego

Stosowane środki ochrony

Centralny system klimatyzacyjny, obuwie i odzież robocza, środki do mycia i dezynfekcji rąk

Stosowana metoda pomiarowa

Wolumetryczny pobór próbki powietrza, pobornik MAS 100 NT, przepływ 100l/min

Analiza ilościowa szkodliwych czynników biologicznych
Bakterie
(wartość średnia)

130jtk/m3

Grzyby
(wartość średnia)

115jtk/m3

Analiza jakościowa szkodliwych czynników biologicznych/mikroorganizmy wskaźnikowe
Bakterie
  • Ziarenkowce Gram-dodatnie:
    Micrococcus spp.
    Kocuria kristinae
    Satphylococcus capitis
Grzyby
  • Grzyby pleśniowe:
    Cladosporium spp.
    Cladosporium herbarium
    Alternaria alternata