Treść HTML
 
Maksymalizuj
Minimalizuj

Wyszukiwanie w bazie wiedzy

 
Bioinfo Det
 
Maksymalizuj
Minimalizuj
Biblioteki i archiwa
Biblioteka miejska
Pracownik czytelni
Przykład - nr 1

Informacja na temat zakładu

Gromadzenie, przechowywanie i udostępnianie materiałów bibliotecznych

Opis prac wykonywanych na wybranym stanowisku pracy

Prace nad ewidencją udostępnianych materiałów

Stosowane środki ochrony

Centralny system klimatyzacyjny, środki do mycia i dezynfekcji rąk

Stosowana metoda pomiarowa

Wolumetryczny pobór próbki powietrza, pobornik MAS 100 NT, przepływ 100l/min

Analiza ilościowa szkodliwych czynników biologicznych
Bakterie
(wartość średnia)

340jtk/m3

Grzyby
(wartość średnia)

142jtk/m3

Analiza jakościowa szkodliwych czynników biologicznych/mikroorganizmy wskaźnikowe
Bakterie
  • Ziarenkowce Gram-dodatnie:
    Micrococcus spp.
    Staphylococcus epidermidis
    Staphylococcus xylosus
  • Pałeczki Gram-dodatnie nieprzetrwalnikujące:
    Microbacterium spp.
    Brevibacterium spp.
    Cellulomonas spp.
  • Laseczki Gram-dodatnie
    Bacillus spp.
Grzyby
  • Grzyby pleśniowe:
    Penicillum chrysogenum
    Chrysonilia spp.
    Penicillium variabile
    Sporotrichum spp.
    Aspergillus penicilloides