Treść HTML
 
Maksymalizuj
Minimalizuj

Wyszukiwanie w bazie wiedzy

 
Bioinfo Det
 
Maksymalizuj
Minimalizuj
Biblioteki i archiwa
Archiwum
Pracownik działu niszczarek, pracownik magazynowy
Przykład - nr 1

Informacja na temat zakładu

Archiwum dokumentów, księgozbiorów , fotografii i filmów

Opis prac wykonywanych na wybranym stanowisku pracy

Prowadzenie magazynów, cyfryzacja danych, katalogowanie, porządkowanie dokumentacji

Stosowane środki ochrony

Centralny system klimatyzacyjny, obuwie i odzież ochronna, środki do mycia i dezynfekcji rąk, maski ochronne

Stosowana metoda pomiarowa

Wolumetryczny pobór próbki powietrza, pobornik MAS 100 NT, przepływ 100l/min

Analiza ilościowa szkodliwych czynników biologicznych
Bakterie
(wartość średnia)

550jtk/m3

Grzyby
(wartość średnia)

400jtk/m3

Analiza jakościowa szkodliwych czynników biologicznych/mikroorganizmy wskaźnikowe
Bakterie
  • Ziarenkowce Gram-dodatnie:
    Micrococcus spp.
    Staphylococcus epidermidis
  • Pałeczki Gram-dodatnie nieprzetrwalnikujące:
    Microbacterium spp.
  • Laseczki Gram-dodatnie
    Bacillus licheniformis
    Paenibacillus spp.
Grzyby
  • Grzyby pleśniowe:
    Cladosporium herbarum
    Cladosporium sphaerospermum
    Alternaria spp.
    Penicillium spp.
    Paecilomyces variotii