Treść HTML
 
Maksymalizuj
Minimalizuj

Wyszukiwanie w bazie wiedzy

 
Bioinfo Det
 
Maksymalizuj
Minimalizuj
Produkcja artykułów spożywczych - Chów i hodowla drobiu
Zakład Wylęgu drobiu
Pracownik hali klujnikowej
Przykład - nr 1

Informacja na temat zakładu

Zakład reprezentuje grupę średnich przedsiębiorstw. W zakładzie produkowane są jaja oraz hodowane pisklęta kur 

Opis prac wykonywanych na wybranym stanowisku pracy

Przekładanie jaj z agregatów wylęgowych do aparatów klujnikowych, obsługa przy wybieraniu piskląt

Stosowane środki ochrony

Centralny system klimatyzacyjny, rękawice ochronne, odzież ochronna (czepki, fartuchy, obuwie)

Stosowana metoda pomiarowa

MAS 100 NT

Analiza ilościowa szkodliwych czynników biologicznych
Bakterie
(wartość średnia)

1270 jtk/m3

Grzyby
(wartość średnia)

60jtk/m3

Analiza jakościowa szkodliwych czynników biologicznych/mikroorganizmy wskaźnikowe
Bakterie

Micrococcus spp., Staphylococcus epidermidis i Kocuria varians, Bacillus pumilus, Microbacterium spp.

Grzyby

Fusarium culmorum, Cladosporium spp., Aspergillus niger, Aspergillus spp., Alternaria spp.