Treść HTML
 
Maksymalizuj
Minimalizuj

Wyszukiwanie w bazie wiedzy

 
Bioinfo Det
 
Maksymalizuj
Minimalizuj
Gospodarowanie ściekami i odpadami
Oczyszczalnia ścieków komunalnych
Pracownik warsztatu
Przykład - nr 1

Informacja na temat zakładu

Zakład reprezentuje grupę dużych przedsiębiorstw

Opis prac wykonywanych na wybranym stanowisku pracy

Drobne naprawy urządzeń

Stosowane środki ochrony

System wentylacyjny, rękawice ochronne, odzież ochronna (obuwie)

Stosowana metoda pomiarowa

Wolumetryczny pobór próbki powietrza, pobornik MAS 100 NT, przepływ 100l/min

Analiza ilościowa szkodliwych czynników biologicznych
Bakterie
(wartość średnia)

175jtk/m3

Grzyby
(wartość średnia)

45jtk/m3

Analiza jakościowa szkodliwych czynników biologicznych/mikroorganizmy wskaźnikowe
Bakterie
  • Ziarenkowce Gram-dodatnie:
    Micrococcus spp.
    Staphylococcus saprophyticus
    Kocuria spp.
  • Laseczki Gram-dodatnie:
    Bacilluscereus
Grzyby
  • Grzyby pleśniowe:
    Penicillium rugulosum
    Acremonium strictum
    Aspergillus flavus
    Scopulariopsis spp.
    Malbranchea spp.
    Mucor plumbeus