Treść HTML
 
Maksymalizuj
Minimalizuj

Wyszukiwanie w bazie wiedzy

 
Bioinfo Det
 
Maksymalizuj
Minimalizuj
Produkcja artykułów spożywczych - Chów i hodowla drobiu
Zakład Wylęgu drobiu
Pracownik hali wylęgowej
Przykład - nr 2

Informacja na temat zakładu

Zakład reprezentuje grupę małych przedsiębiorstw. W zakładzie produkowane są jaja oraz hodowane pisklęta kur

Opis prac wykonywanych na wybranym stanowisku pracy

Nakładanie jaj na tace, rozładunek jaj

Stosowane środki ochrony

Centralny system klimatyzacyjny, rękawice ochronne, odzież ochronna (czepki, fartuchy, obuwie)

Stosowana metoda pomiarowa

MAS 100 NT

Analiza ilościowa szkodliwych czynników biologicznych
Bakterie
(wartość średnia)

705 jtk/m3

Grzyby
(wartość średnia)

1615 jtk/m3

Analiza jakościowa szkodliwych czynników biologicznych/mikroorganizmy wskaźnikowe
Bakterie

Staphylococcus sciuri, Micrococcus spp., Bacillus cereus, Kocuria kristinae, Pseudomonas luteola

Grzyby

Penicillium spp., Rhizopus spp., Scopulariopsis spp.