Treść HTML
 
Maksymalizuj
Minimalizuj

Wyszukiwanie w bazie wiedzy

 
Bioinfo Det
 
Maksymalizuj
Minimalizuj
Handel
Sklep spożywczy
Sprzedawca
Przykład - nr 1

Informacja na temat zakładu

Sklep spożywczy

Opis prac wykonywanych na wybranym stanowisku pracy

Sprzedaż produktów spożywczych pochodzenia roślinnego i zwierzęcego

Stosowane środki ochrony

Odzież ochronna, rękawice ochronne

Stosowana metoda pomiarowa

Wolumetryczny pobór próbki powietrza, pobornik MAS 100 NT, przepływ 100l/min

Analiza ilościowa szkodliwych czynników biologicznych
Bakterie
(wartość średnia)

295 jtk/m3

Grzyby
(wartość średnia)

135 jtk/m3

Analiza jakościowa szkodliwych czynników biologicznych/mikroorganizmy wskaźnikowe
Bakterie
  • ziarniaki Gram-dodatnie

    Micrococcus spp.

    Micrococcus luteus

    Staphylococcus cohnii

    Staphylococcus sciuri

    Staphylococcus haemolyticus

    Staphylococcus caprae

    Kocuria spp.

  • laseczki Gram-dodatnie wytwarzające przetrwalniki

    Bacillus licheniformis

    Bacillus megaterium

    Bacillus cereus

  • pałeczki Gram-ujemne

    Grimontia hollisae

Grzyby
  • grzyby pleśniowe:

    Acremonium spp.

    Aspergillus terreus

    Aspergillus restrictus

    Wallemia sebi

    Scopulariopsis spp.

    Penicillium nordicum

    Cladosporium spp.

  • drożdże

    Cryptococcus spp.