Seminarium pn. „Bezpieczeństwo pracy w przemyśle spożywczym i przetwórczym”
22 maja 2015 r. (piątek), Koszalin
Fundacja Oświatowa Europejskie Centrum Edukacyjne
ul. Tytusa Chałubińskiego 15
aula 1 c (parter)
godz. 9.00-14.30
Organizatorzy:
Serdecznie zapraszamy na seminarium poświęcone bezpieczeństwu pracy w przemyśle spożywczym i przetwórczym, które odbędzie się w dniu 22 maja 2015 r. w Koszalinie.
Przedsięwzięcie jest współorganizowane przez Ogólnopolskie Stowarzyszenie Pracowników Służby BHP – Oddział w Koszalinie oraz Centralny Instytut Ochrony Pracy – Państwowy Instytut Badawczy w Warszawie.
W programie seminarium znajdą się zagadnienia zagrożeń bezpieczeństwa pracy występujących w tym sektorze, w tym biologicznych, mechanicznych i mięśniowo-szkieletowych. Ponadto zostaną omówione kwestie roli i zadań Państwowej Inspekcji Sanitarnej oraz prezentacja wyników kontroli prowadzonych przez Państwową Inspekcję Pracy w zakładach przetwórstwa spożywczego i sektorze handlu. Zaprezentowane będą też dobre praktyki bhp firmy Jeronimo Martins Polska S.A.
Udział w seminarium jest bezpłatny.
Osoby zainteresowane udziałem w seminarium prosimy o zgłoszenia na adres mailowy: ospsbhpkoszalin@wp.pl lub o kontakt telefoniczny pod numer: 517 834 831.